Warsztaty czekoladowe – uczniowie klas 2 tworzą czekoladę dubajską
Uczniowie klas drugich wzięli udział w wyjątkowych warsztatach czekoladowych, które zamieniły szkolną salę w prawdziwą manufakturę słodkości. Pod czujnym okiem prowadzącej młodzi cukiernicy mieli okazję nie tylko dowiedzieć się, jak powstaje czekolada ale również własnoręcznie przygotować egzotyczną czekoladę dubajską.
To niezwykłe doświadczenie nie tylko pobudziło zmysły, ale również rozbudziło kreatywność i ciekawość świata. Czekolada dubajska, inspirowana aromatami Bliskiego Wschodu.
Warsztaty okazały się nie tylko pyszną przygodą, lecz także wartościową lekcją łączenia tradycji kulinarnej z odkrywaniem odległych kultur. Uczniowie z dumą prezentowali swoje wyroby, a zapach czekolady długo unosił się w powietrzu, przypominając o tym słodkim dniu.